• Background Image

    ALIMENT BRILLANT DE TEMPORADA: LA DEPURATIVA CARXOFA

    febrer 27, 2019

febrer 27, 2019

ALIMENT BRILLANT DE TEMPORADA: LA DEPURATIVA CARXOFA

  1. La carxofa té un poder desintoxicant gran per l’organisme perquè neteja l’intestí gràcies al seu alt contingut de fibra soluble. A més, la fibra genera una sensació de sacietat que ajuda a menjar de forma més controlada, i afavoreix el trànsit intestinal.

 

  1. És molt bona per perdre pes ja que té una bona funció a l’hora de prevenir pics d’insulina ja que dosifica l’entrada de sucre dels aliments que acompanya a la sang, això fa que no acumulem un excés de greix corporal, amés a més és molt bona per retenir el colesterol dolent (LDL) que arriba des de la vesícula biliar i evita que sigui reabsorbit una altre vegada pel cos.

 

  1. Té un gran poder preventiu de patologies cardiovasculars pel seu alt contingut en flavonoides i antioxidants.

 

 

  1. És molt diürètica i per tant afavoreix l’eliminació d’Urea per l’orina i que no quedi residu al cos ( és una substància tòxica ). Ajuda molt en la retenció de líquids.

 

  1. Augmenta la producció de bilis i regenera cèl·lules hepàtiques; és un aliment molt bo per el fetge. El fetge és el filtre del cos, l’òrgan encarregat de depurar i descompondré substàncies tòxiques del torrent sanguini i convertir-les en substàncies innòcues per després eliminar-les

 

  1. És una verdura molt baixa en calories (aprox. 20 kcal/100gr ) per tant ideal per totes les seves propietats en dietes d’aprimament

 

 

 

 

Berta Vilalta Ges,

Col. 22020-C