• Background Image

    La clau per la recuperació muscular : L’alimentació

    febrer 11, 2019

febrer 11, 2019

La clau per la recuperació muscular : L’alimentació

Ja saps què menjar després de fer esport al FitnessVic? Jo t’ho explico:

 

És molt important que just després de realitzar un esforç físic gran t’alimentis per garantir una recuperació rápida i efectiva.

El menjar de després de l’esforç ha de tenir l’objectiu de:

  • Compensar les pèrdues que s’han produït durant l’activitat i recuperar el nivell de glucogen, proteïnes i vitamines.
  • Reemplaçar el líquid i els minerals perduts per la suor.

Després de fer esport –sobretot en les hores immediates–, el nostre metabolisme catabòlic canvia a anabòlic ( això significa que genera procesos de síntesi: l’organisme està capacitat per absorbir substàncies de la millor manera ).

En primer lloc, per garantir el reaprovisionament adequat de les reserves hepàtiques i musculars esgotades,  convé prendre hidrats de carboni, com ara l’arròs integral, la quinoa o la pasta integral. Alguns estudis certifiquen que, amb una alimentació adequada després de l’excercici, en 24 hores es pot recuperar el 100% del que s’ha consumit.

Si tens problemes estomacals després de l’esport o no pots menjar res, pots fer un Iogurt amb granola natural, plàtan i mel.

Però dues hores després, però, convé que facis l’àpat ric en hidrats de carboni, combinat –sempre que sigui possible– amb una mica de proteïna. L’esportista que no vulgui menjar carn pot cobrir els requeriments proteics amb formatge fresc, ous o llegums; de manera que podem fer arròs amb pollastre, peix amb patates, etc.

Per altre banda és important evitar aliments greixosos, ja que enlenteixen la reposició.

Per últim; és aconsellable ingerir fruita fresca, especialment taronja i plàtan, que podem barrejar perfectament amb iogurt o formatge fresc.

En resum;

  • Inmediatament després de l’excercici, consumir hidrats de carboni d’índex glucèmic alt per la millor recuperació musuclar i antioxidants (fruita) per la regenereació cel·lular òptima.

 

Al ser de Vic i socis del FitnessVic; Des de el punt de vista pràctic i saludable, és genial poder comptar amb el Bar-Restaurant del FitnessVic, on després de fer excercici al gimnàs puguis trobar aquests aliments cuinats de manera sana i natural per recuperar-te de l’esforç realitzat com abans millor.

El fet de poder preparar-te l’amanida al gust és ideal per evitar salses, olis i aliments greixosos ( l’alvocat encara que sigui molt saludable, no ens ajuda per la recuperació muscular després de fer esport, ho hem de tenir en compte) i poder incorporar carbohidrats com la quinoa o l’arròs al gust i a la mida que ho desitgis.

 

Berta Vilalta,

Col. 22020-C