• Background Image

    El Magnesi, un mineral indispensable

    octubre 20, 2016

octubre 20, 2016

El Magnesi, un mineral indispensable

Gràcies al magnesi, depurem l’excés de substàncies químiques nocives del nostre organisme. És fonamental per l’energia i la força muscular ja que el cos el necessita per sintetitzar les proteïnes i les grasses i així produir l’energia, fer l’activitat muscular, per les diverses funcions del sistema nerviós i per metabolitzar el calci. Les concentracions més elevades de magnesi es troben en els cartílags, els músculs i els glòbuls vermells de la sang.

És molt important la suplementació ja que encara que no se’n parli, més del 75% de la població té deficiència de magnesi, molt perjudicial per l’organisme ja que és un mineral multifuncional indispensable pel cos. Aquesta deficiència es dona amb la substitució de l’abonat orgànic a les collites, que revertia la terra de magnesi, a les collites per l’abonat químic. Per tant els éssers vius cada vegada ingereixen menys magnesi a la dieta i s’ha de cobrir en forma de suplementació.
La manca de magnesi produeix greus carències, com són:

–          Alteracions nervioses i musculars,

–          Detenció del creixement,

–          Alteracions de la pell i caiguda del cabell,

–          Diarrees rebels, lesions renals,

–          Envelliment orgànic i finalment caquèxia, que condueix progressivament a la mort.

–          Aparició de càncer relacionada amb la manca del mineral, ja que s’ha pogut comprovar que en regions on els sòls i les aigües són més rics en magnesi el càncer es dóna amb menys freqüència.

Funcions importants del magnesi a l’organisme:

1-      Catalitza els enzims, hormones i vitamines necessaris per a la vida

2-      Regula l’equilibri àcid-base (pH)

3-      Intervé en la respiració cel·lular i en l’equilibri del calci neuromuscular

4-      Associat al calci forma part d’ossos i dents

5-      Potencial cel·lular: indispensable en l’embaràs i la lactància, creixement i edat senil.

 

Els aliments més rics en magnesi:

Tots els vegetals verds, soja, ametlla, cacauet, nous, avellanes, dàtils, flocs de civada, blat de moro, pa integral, la taronja, les figues, l’ordi integral, aliments fets amb blat de moro groc, el segó de blat, el coco, la llet de cabra i el rovell cru de l’ou. Un possible suplement és prendre un culleradeta de clorur de magnesi dissolt en un got d’aigua diàriament.