• Background Image

    Per la teva salut, elimina-ho de la teva dieta!

    setembre 1, 2016

setembre 1, 2016

Per la teva salut, elimina-ho de la teva dieta!

Hi ha aliments que poden provocar danys irreparables a les nostres cèl·lules, són els que hem d’eliminar de la nostra dieta:

1. Greixos trans

Els greixos trans s’acumulen en les parets de les artèries i les obstrueixen, també les del cervell, i generen gran quantitat de radicals lliures, responsables de la mort de les neurones. Aquest tipus de greixos, presents en els aliments processats, el menjar ràpid, els fregits … alenteix la resposta cerebral i augmenta el risc de vessament cerebral i de patir malalties neurodegeneratives, com l’Alzeimer. Provoca problemes cardiovasculars i de sobrepès i tenen un alt poder addictiu, el que produeix un estat similar a la síndrome d’abstinència que porta a ansietat i depressió.

2. Sal

L’excés del consum de sal augmenta la pressió arterial, que repercuteix en els capil·lars del cervell, que es trenquen amb les pujades de tensió, creant coàguls cerebrals que maten les neurones. Acumula líquids, agreuja la cel·lulitis i fa pujar de pes.

3. Sucres

A més de produir també problemes cardiovasculars i sobrepes, el consum excessiu a llarg termini genera dificultat a l’hora de retenir informació, disminueix la capacitat d’aprenentatge i altres problemes neurològics ja que s’interromp  l’absorció de proteïnes per part del cervell. Menjar sucre produeix al cervell descàrregues d’energia i el cos allibera grans dosis d’insulina per processar aquesta gran quantitat de sucre, que produeix una baixada del sucre en sang i el cervell es queda sense la seva principal font d’energia per funcionar. Aquestes pujades i baixades d’insulina provoquen danys en les cèl·lules, fins i tot la seva destrucció.

4. Edulcorants artificials

Generen danys cerebrals i problemes en la capacitat cognitiva així com en la memòria ja que les altes quantitats de fructosa que contenen disminueixen la funció cerebral. Els edulcorants artificials podrien causar problemes de metabolisme, cardíacs i d’hipertensió i, fins i tot, produir un efecte rebot, on s’acaba guanyant pes, ja que s’enganya a l’organisme, ingerint una beguda o aliment tan dolç sense aport de glucosa fa que el metabolisme pateixi un desajust.